Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nemovitost v exekuci, insolvenci

Často se mi stává, že mě kontaktují lidé, kteří jsou opravdu ve velkých problémech a jsou rádi za každou radu a pomoc. Jsou to lidé s exekucemi, v insolvenci, lidé, kteří využili nebankovní půjčky a nebo nesplácí úvěry a hrozí jim, že přijdou o svou nemovitost.

I v těchto případech se většinou dá něco dělat.

Důležité je, aby se klienti ozvali co nejdřív a nezatajili žádné informace, které se k jejich situaci vztahují. Aby věděli vyčíslení (alespoň přibližné) svých dluhů, abychom mohli spočítat, zda prodej jejich nemovitosti tyto dluhy uhradí.

V těchto případech je důležitá komunikace s věřiteli.

Většinou klienti zavolají s požadavkem, jestli bychom jejich nemovitost nevykoupili. Takovému řešení já nefandím, protože lidé mohou v tomto případě přijít o velkou částku peněz. Vždy by toto mělo být až tím posledním řešením, v případě, že exekutor již nepočká. Ale i v tomto případě lze vyplatit exekutora a následně nemovitost prodat za tržní cenu, pokud je cena vyšší a zaplatí i úroky z půjčky peněz k zaplacení dluhů, které případný investor k zaplacení exekutora vydá.

Lidé, bohužel, takové situace řeší až v době, kdy jim opravdu teče do bot. Věří, že o nemovitost nepřijdou, že se snad stane zázrak. Pokud vás nečeká výhra nebo velké dědictví, tak nestane. U bytů je předpoklad, že byste o nemovitost nemuseli přijít, mohli by vás kupující nechat v bytě bydlet v nájmu. U domů už takový předpoklad není. Pak musíte udělat tlustou čáru a začít znovu a jinak.

Výkup a oddlužení nemovitosti

Insolvenční specialista

Související obrázky: